- دسته بندی کالاها
- مجوز
- دستبند مغناطیسی
- بایو انرژی
- محصولات اصل را بشناسیم
- مشتریان ما
- مقالات
- رویههای ارسال سفارش
- تماس با ما
هنگام بحث در مورد رژیم غذایی قلیایی درک PH مهم است. به زبان ساده PH اندازه گیری میزان اسیدی یا قلیایی بودن چیزی است.
مقدار pH از صفر تا 14 است:
اسیدی: 0.0 تا 6.9
خنثی: 7.0
قلیایی یا پایه: 7.1 تا 14.0
بسیاری از طرفداران این رژیم غذایی پیشنهاد می کنند افراد PH ادرار خود را کنترل کنند تا از قلیایی بودن و اسیدی نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که pH در بدن شما بسیار متفاوت است. در حالی که برخی از قسمت ها اسیدی هستند و برخی دیگر قلیایی.
معده شما سرشار از اسید کلریدریک است و به آن pH2-3-3 می دهد که بسیار اسیدی است و این اسیدیته برای تجزیه غذا ضروری است.
از طرف دیگر، خون انسان همیشه کمی قلیایی است و pH آن از 7.36 تا 7.44 است. هنگامی که pH خون شما از حد طبیعی خارج شود در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد. با این حال، این فقط در برخی از بیماری های خاص مانند کتواسیدوز ناشی از دیابت، گرسنگی یا مصرف الکل رخ می دهد.
غذا بر PH ادرار تاثیر می گذارد نه خون!
ثابت ماندن pH خون برای سلامتی حیاتی است و بدن به طور طبیعی آن را تنظیم میکند. غذاها تأثیر کمی بر pH خون دارند اما میتوانند pH ادرار را تغییر دهند.
ادرار اسیدیتر پس از خوردن غذاهای خاص نشاندهنده دفع مواد زائد است و pH ادرار شاخص دقیقی برای سلامت عمومی نیست.
غذاهای اسید ساز و پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری استخوانی پیشرونده است که با کاهش محتوای مواد معدنی مورد نیاز استخوان رخ می دهد. این بیماری به ویژه بین پیرمردان و زنان یائسه شایع است و خطر شکستگی را به شدت افزایش می دهد.
بسیاری از طرفداران رژیم های قلیایی بر این باورند برای حفظ PH ثابت خون بدن شما مواد معدنی قلیایی مانند کلسیم را از استخوان های شما می گیرد تا اسیدهای موجود در غذاهای اسیدی را که می خورید، بافر کند.
کلیه ها با تولید یون های بی, کربنات اسیدهای موجود در خون را خنثی می کنند و بدن را قادر می سازد تا pH خون را مدیریت کند.
سیستم تنفسی شما نیز در کنترل pH خون نقش دارد. هنگامی که یون های بی کربنات از کلیه به اسیدهای موجود در خون متصل می شوند, دی اکسید کربن ایجاد می کنند که شما آن را بیرون می کشید و آب ایجاد می کنید که از طریق پوست خارج می شود.
این کاهش کلاژن به شدت با سطح پایین دو اسید ارتوسیلیسیک و اسکوربیک یا ویتامین C در رژیم غذایی شما ارتباط دارد.
در صورت وجود، این رژیم ها با افزایش احتباس کلسیم و فعال سازی هورمون IGF1 با بهبود سلامت استخوان باعث ترمیم عضلات و استخوان می شود. به همین ترتیب یک رژیم غذایی پر پروتئین و اسید ساز به احتمال زیاد با سلامت بهتر استخوان مرتبط است.
اسیدیته و سرطان
بسیاری از افراد اذعان می دارند سرطان در یک محیط اسیدی رشد می کند و می تواند با رژیم قلیایی درمان شود.
نخست اینکه غذا به طور قابل توجهی بر pH خون تاثیر نمی گذارد. دوم، حتی اگر تصور شود غذا می تواند مقدار pH خون یا سایر بافت ها را به طرز چشمگیری تغییر دهد سلول های سرطانی محدود به محیط های اسیدی نیستند.
در حقیقت سرطان در بافت طبیعی بدن رشد می کند که دارای pH کمی قلیایی 7.4 است. بسیاری از آزمایشات سلول های سرطانی را با موفقیت در یک محیط قلیایی رشد داده اند و در حالی که تومورها در محیط های اسیدی سریع تر رشد می کنند تومورها خود این اسیدیته را ایجاد می کنند.
این محیط اسیدی نیست که سلول های سرطانی را ایجاد می کند بلکه سلول های سرطانی هستند که محیط اسیدی را ایجاد می کنند.
رژیم های غذایی اجدادی و اسیدیته
بررسی نظریه اسید – قلیایی از دو منظر تکاملی و علمی اختلافاتی را نشان می دهد. یک مطالعه تخمین زده است 87 درصد از انسان های پیش کشاورزی رژیم های قلیایی داشتند و بحث اصلی رژیم مدرن قلیایی را تشکیل می دهند.
تحقیقات جدیدتر تقریبی می دهد که نیمی از انسان های پیش کشاورزی از رژیم های خالص قلیایی تشکیل شده استفاده می کردند در حالی که نیمی دیگر از رژیم های خالص اسید ساز استفاده می کردند.
به خاطر داشته باشید اجداد ما با دسترسی به غذاهای متنوع در آب و هوای کاملا متفاوتی زندگی می کردند. در حقیقت، رژیم های اسید ساز بیشتر متداول بودند زیرا مردم به شمال استوا مهاجرت می کردند.
اگرچه حدود نیمی از شکارچیان از رژیم غذایی خالص اسید ساز استفاده می کردند، اما اعتقاد بر این است بیماری های مدرن بسیار کمتر شایع بوده است.
حرف آخر
رژیم قلیایی کاملا سالم است و افراد را به مصرف زیاد میوه ها، سبزی ها و غذاهای گیاهی سالم تشویق می کند در حالی که غذاهای فرآوری شده در آن محدود است.
غذاهایی با PH اسیدی، ممکن است باعث تولید اسیدهای شدید و همچنین موجب بروز بیماریهای مختلف مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان شود.
درعینحال، مصرف مقدار کافی از غذاهای قلیایی میتواند به کاهش این خطرات و بهبود سلامتی کمک کند.
بعضی افراد، به دلیل نوعی از عادات غذایی یا بیماریهایی مانند سنگ کلیه، مجبور به مصرف غذاهای قلیایی بیشتر هستند. اما باید توجه داشت که تعادل میان مصرف غذاهای اسیدی و قلیایی برای همه افراد مفید است و میتواند بهبود سلامت کلی بدن کمک کند.
خوردن آب قلیایی در طول روز میتواند به حفظ این تعادل بسیار کمک کند.
منظور از pH بدن چیست؟
منظور از pH بدن، میزان اسیدی یا قلیایی بودن بدن است. محیط داخلی بدن انسان نیز مانند سایر سیستمهای بیولوژیکی دیگر دارای یک pH خاص است.
بهطورکلی، pH بدن در بازه 7٫35 تا 7٫45 قرار دارد که یک محیط ضعیف قلیایی است. در واقع، بدن به دلیل عملکرد خاص کلیهها و ریهها و همچنین سیستم بافتی بازتابکننده pH، قادر به حفظ pH ثابت محیط داخلی خود است.
PH متعادل چیست؟
PH متعادل به معنای تعادلی است که در آن غلظت یونهای هیدروژنیون (H+) و هیدروکسیدیون (OH-) در یک محیط، با یکدیگر برابر هستند و باعث میشود که pH آن محیط 7 باشد. سطح pH مناسب در بدن شما متفاوت است.
مثلاً سطح pH بزاق بین 6.2 تا 7.6 است، درحالیکه ادرار معمولاً اسیدیتر است، بهخصوص در صبح به دلیل فرایند متابولیک آمادهسازی برای دفع!
pH متعادل برای بسیاری از سیستمهای بیولوژیکی، مانند خون، مهم است؛ زیرا هرگونه اختلال در آن میتواند باعث بروز اختلالات و بیماریهای مختلف شود. که خوردن آب قلیایی در طول شبانه روز میتواند تا حد زیادی به این تعادل کمک کند. بدن شما فرایند پیچیدهای را طی میکند تا مطمئن شود PH خون شما متعادل میماند.
لیست غذاهای اسیدی
محصولات گوشتی غذاهای پر پروتئین و مکملهای حاوی پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، گوشت گوسفند، و گوشتهای فراوری شده، مانند گوشت گاو و بوقلمون و قرقاول، گوشت مرغ و تمام گوشت طیور، خرچنگ و غذاهای دریایی، ماهی و ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون و ماهیتن.
برخی از محصولات لبنی مانند انواع پنیر (بهویژه پنیر پارمسان، پنیر چدار و پنیر کاتج) و ماست.
غذاهای پروتئینی مانند تخممرغ، سویا، نخود و لوبیا و همچنین غذاهای سرخ شده و چرب
مغز گردو و بادام، بادامزمینی و فندق
غذاهای فراوری شده با سدیم بالا، انواع سس تند مثل سس فلفل و سسهایی با سدیم بالا
میوههایی مانند آلو و هلو، لیموترش، انگور، پرتقال و گریپفروت، بلوبری، انار و آب انار، آبنارنج
گوجه و محصولاتش مثل رب گوجه
آرد گندم، برخی از غذاهای نشاستهای مانند برنج قهوهای، تکههای جو دوسر یا گرانولا، پاستا، نان سفید، غذاهای گندم کامل، برنج سفید و ماکارونی.
شکلات، شیرینیها، کاکائو، شکر قهوهای، بستنی، مربا / ژله، آبمیوه با شکر، آبنبات، آب گازدار، نوشابه، نوشیدنیهای حاوی کافئین، نوشیدنیهای گازدار، شیرینکنندههای مصنوعی (قند)، نوشیدنیهای انرژیزا
ذرت / جو، غلات، جوششیرین، سماق، زرشک، نعنا، سرکه، نبات، زیتون شور، سمنو، عسل، ترشیها
لیست غذاهای قلیایی
بیشتر سبزیجات مانند کلم، کلمپیچ، کلمبروکلی، کرفس، کاهو، خیار، اسفناج، کرفس، جعفری، تره، سبزیجات دریایی، سبزی خردل، بامیه، چیا، فلفلدلمهای
محصولات و غلات فراوری نشده مانند برنج قهوهای، گندم کامل و جو، اغلب لوبیاها مثل، لوبیاسبز، لوبیاسفید، تمام لوبیاهای جوانهزده، عدس، سیبزمینی، بادمجان، پیاز و سیر
آبمیوههای طبیعی (بدون شکر) و اکثر میوهها مانند آووکادو، لیمو، پرتقال، خرمالو، انگور، توت، سیب و هندوانه
آجیلها و دانهها
محصولات پروبیوتیک و محصولات تخمیر شده؛ مانند کمپوت، کره، کیک
آبهایی با pH بالا مانند آب چشمه و آبهای معدنی
روغنهای گیاهی مانند روغنزیتون، آووکادو و روغن کنجد.
مواد خوراکی دیگر مانند دوغ، رب انار، سفیده تخممرغ، قارچ، چغندر، خرما، کشمش، مویز سیاه، انواع چای سبز، نعناع، هل، زنجبیل و فلفل سیاه
چربیهای طبیعی مانند روغنزیتون، نشاستهها، کره، خامه، شیر و قندها جزو غذاهای خنثی در نظر گرفته میشوند.
برخی از دستور العمل های استفاده از غذاهای اسیدی و قلیایی
مصرف غذاهای قلیایی بسیار مهم است زیرا میتواند به حفظ تعادل اسیدی - قلیایی بدن کمک کند.
حفظ تعادل بین غذاهای اسیدی و قلیایی برای بهبود سلامت بدن بسیار مهم است؛ بنابراین، استفاده از غذاهای اسیدی بدون مصرف مقدار کافی از غذاهای قلیایی، میتواند به افزایش اسیدیته بدن منجر شود.
بهترین روش برای حفظ تعادل اسیدی - قلیایی، مصرف مقدار مناسبی از غذاهای اسیدی و قلیایی است.
این نکته هم بسیار تاثیرگذار است که آب مصرفی ما چه آب خوردن و چه آبی که در غذا مانند برنج یا خورشت استفاده میکنیم و یا در نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه همه اگر از آب قلیایی باشد میتواند در تعادل قلیایی - اسیدی بودن بدن کمک شایانی کند
میوهها و سبزیجات تازه، محتوای قلیایی بالایی دارند و مصرف آنها میتواند به بهبود سلامت بدن و حفظ تعادل اسیدی - قلیایی کمک کند.
مصرف روغنهای گیاهی مانند روغنزیتون و روغن کنجد، محتوای قلیایی بالایی دارند و مصرف آنها میتواند به حفظ تعادل اسیدی - قلیایی بدن کمک کند.
بهتر است مصرف غذاهای اسیدی مانند غذاهای چرب، شیرین، غذاهای فراوری شده و غذاهای حاوی کافئین و الکل را کاهش دهید.
نقش رژیم غذایی در حفظ تعادل PH
برای حفظ سلامت بدن، مصرف ترکیب مناسبی از غذاهای اسیدی و قلیایی در رژیم غذایی مهم است. علاوه بر این، برخی از روشهای دیگری همچون تمرین مرتب و استرس کاهشی هم میتوانند در حفظ تعادل pH بدن کمک کنند.
حتما بخوانید:
https://amega.ir/Alkaline-TeaBag
سوالات متداول در مورد غذاهای قلیایی یا اسیدی:
غذاهای قلیایی چیستند؟
غذاهایی هستند که بعد از متابولیسم در بدن، باقی مانده قلیایی دارند و میتوانند به حفظ تعادل pH بدن کمک کنند.
غذاهای اسیدی چیستند؟
غذاهایی هستند که بعد از متابولیسم در بدن، باقی مانده اسیدی دارند و میتوانند منجر به اختلال در تعادل pH بدن شوند.
آیا باید برای حفظ سلامت بدن، غذاهای اسیدی را از رژیم غذایی حذف کرد؟
خیر، برای حفظ تعادل pH بدن لازم است ترکیبی مناسب از غذاهای قلیایی و اسیدی در رژیم غذایی داشته باشیم. از آنجا که غذاهای اسیدی نیز میتوانند به بدن مفید باشند، حذف کامل آنها ایدهآل نیست. بهتر است که مقدار مصرف آنها را کاهش داده و ترکیبی متعادل از غذاهای اسیدی و قلیایی در رژیم غذایی خود داشته باشید.
ساده ترین راه حل حفظ تعادل بین اسیدی و قلیایی بودن در بدن چیست؟
مصرف مداوم و همیشگی آب قلیایی و استفاده از آن در طول شبانه روز در هر چیزی که میخوریم.
آیا مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی مضر است؟
بله، مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی میتواند منجر به اختلال در تعادل pH بدن شود و به بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان و... منجر شوند.
آزمایش اسیدی یا قلیایی بودن بدن | چگونه می توانیم بفهمیم که بدن ما قلیایی است یا اسیدی؟
پیشنهاد میکنیم خودتان سطح pH بدنتان را اندازه بگیرید تا اگر مشکلی وجود داشت، تغییراتی در برنامه زندگی خود بدهید و میزان غذاهای قلیاییتان را افزایش دهید.
حتی در منزل هم میتوانید از آن استفاده کنید؛ بهترین زمان برای انجام این آزمایش، یک ساعت قبل از غذا یا دو ساعت بعد از صرف غذا است.
آزمایش pH بزاق دهان
اولین راه این است که از نوارهای تست pH (کاغذ لیتموس) استفاده کنید؛ این نوارها بهسرعت میزان pH را مشخص میکند. برای انجام این آزمایش کافی است کاغذ لیتموس را با بزاق دهانتان مرطوب کنید.
البته بزاق دهانتان نسبت به خون، کمی اسیدیتر است؛ اما نشاندهندهی اسیدی یا قلیایی بودنِ خون شما خواهد بود. pH مناسب برای بزاق دهان باید بین 6.4 تا 6.8 باشد؛ اما بعد از اینکه غذا میل کنید، pH بزاق دهانتان به 7.5 یا بیشتر، تغییر پیدا خواهد کرد.
اگر pH بزاق دهان دارای سطح کمی باشد، باید رژیم غذاییتان را تغییر دهید و مصرف میوهها و سبزیجات و آب قلیایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؛ اگر میخواهید بدنتان به حالت تعادل برسد، حتما مصرف نوشابه، غلات و گوشت قرمز را کاهش دهید.
مواد غذایی قلیایی در طب اسلامی:
در این مقاله چند مورد از عوارض جانبی بدن های اسیدی بررسی می شود. دانستن این عوارض باعث می شود به مرور از مواد غذایی اسیدی دوری کنید تا در سلامت جسمانی بمانید.
1- تراکم پایین استخوان نتیجه استفاده زیاد از غذاهای اسیدی است!
برخی از مطالعات نشان داده است که برنامه رژیم غنی از غذاهای اسیدی به افزایش میزان کلسیم دفعی از راه ادرار منجر می شود و به کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان می انجامد.
در یک مطالعه منتشر شده در مجله Osteoporosis International نشان داد که برنامه غذایی اسیدساز میزان دفع کلسیم از راه ادرار 74 درصد بود
همچنین بررسی دیگری نشان داد مردانی که از غذاهای اسیدی بیشتر و کلسیم کمتر استفاده کردند، دارای تراکم مواد معدنی استخوانی کمتری داشتند.
سبزیجاتی نظیر:
کلم بروکلی
اسفناج
و کلم پیچ
ازمواد غذایی غنی از کلسیم هستند.
2- مواد اسیدی باعث ریفلاکس معده می شوند
ریفلاکس اسید معده یا مری وضعیتی است که اسید معده در آن به سمت مری برگشت خورده و علائمی نظیر درد در قفسه سینه و سوزش معده می شود.
3- غذاهای اسیدی کننده بدن باعث تغییر هورمون های بدن می شوند
تحقیقات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا که در مجله تغذیه اروپا منتشر شده است نشان می دهد که اسیدوز می تواند باعث کاهش هورمون رشد انسان (HGH) در غذه هیپوفیز شود.
در یک تحقیق منتشر شده در مجله تحقیقات بالینی مشخص شد رشد در یک گروه 10 نفره از نوزادان و کودکان مبتلا به ایدیوپاتیک یا اسیدوز توبولار کلاسیک خانوادگی را مورد بررسی قرار داد.
درمان آن هم درمان قلیایی که در سنین مختلف از نوزاد 8 روزه گرفته تا کودک 9.5 سال انجام شد.
در ابتدای تحقیق 6 نفر از آنها دچار توقف رشد بوده در حالی که دو نفر خیلی کم سن نبودند تا رشد در آنها متوقف شود. دو نفر دیگر نیز غیر اسیدوتیک بودند.
محققان دریافتند با درمان قلیایی مداوم هر بیمار به قد طبیعی خودش رسیده است. پس درمان قلیایی باعث افزایش رشد کودکان و نوزادانی که در تحقیق شرکت کرده بودند، شد.
نتیجهگیری:
اگر حفظ تعادل مواد غذایی اسیدی و قلیایی برای شما سخت است و باعث و وسواس فکری می شود, میتوانید با مصرف اب قلیایی در طول روز به حفظ تعادل آن و جلوگیری از مشکلات و بیماریهای اسیدی شدن بدنتان بسیار کمک کنید.