مگنت تراپی یا مگنوتراپی که با اسم مغناطیس درمانی هم شناخته میشود.
یک روش غیرتهاجمی است که با قرار گرفتن بیمار در داخل میدانهای مغناطیسی ثابت، یونهایی را که در بدن ما وجود دارند به جنبش در میآیند و جریان خون به محل مورد نظر زیاد میشود و با انتقال بیشتر مواد مغذی به محل آسیب و دفع مواد زائد از ناحیه باعث تحریک رشد و ترمیم، کاهش التهاب و تورم بافتهای عضله، لیگامان، تاندون و استخوانها و اعصاب میشود.
مگنت تراپی با افزایش میزان هورمون اندورفین بدن به کاهش درد هم کمک میکند. همچنین در مناطقی که شکستگیهای جوش نخورده یا پوکی استخوان وجود دارد، مگنت تراپی باعث افزایش جذب کلسیم به ناحیه و بهبودی میشود.
درد در انواع مفاصل گردنی، کمری، لگنی، شانه، زانو و …
فیبرومیالژیا
پوکی استخوان
شکستگیهای جوش نخورده
دردهای روماتیسمی و آرتروز
مشکلات خواب
زخم بستر
سوختگیها
بیماریهای پوستی
چگونگی تاثیر مگنت تراپی برای کمر درد:
مگنت تراپی نوعی از فیزیوتراپی است که در طی آن، بدن در معرض یک میدان مغناطیسی با فرکانس پایین قرار میگیرد. سلولها و سیستمهای کلوئیدی درون بدن حاوی یونهایی هستند که میتوانند تحت تاثیر نیروی مغناطیس قرار بگیرند.
هنگامی که بافتهای بدن در معرض میدانهای پالس مغناطیسی قرار دارند، یک جریان الکتریکی ضعیف ایجاد میشود که منجر به فعال شدن تمام سلولهایی میشود که در معرض آن قرار میگیرند.
فعالیت سطح سلول در بافتی که در معرض یک میدان مغناطیسی با پارامترهای بیوتراپیک مناسب قرار گرفته است، افزایش پیدا میکند و باعث افزایش غشای سلول میشود. در نتیجه پتانسیل درون سلولی به تعادل میرسد.
انواع مگنتها در مگنت تراپی برای درد کمر :
اگر تصمیم به امتحان کردن مگنت تراپی گرفتهاید، مجبورید از میان انواع مختلف آهنرباها و دستگاههای مغناطیسی موجود در بازار، یکی را انتخاب کنید.
درباره اندازه و نوع آهنربای مورد استفاده و مکان استفاده از آنها چندین تئوری وجود دارد که بر اساس نوع بیماری تحت درمان و سایر عوامل تعیین میشود.
از آنجا که آهنربای تک قطبی در ایجاد میدان مغناطیسی عمق نفوذ بیشتری دارد، برخی محققان این نوع از آنها را در درمان بافتهای عمیقتر، موثرتر میدانند. نظریه برعکس آن نیز وجود دارد که میگوید دستگاههای آهنربای دارای قطب متناوب میتوانند در تحریک بافت سطحی، موثرتر باشند.
بنابراین ممکن است برای کمردردی که از بافتهای عمیق نشأت میگیرد، استفاده از آهنربای تک قطبی دارای گاوس (واحد شدت میدان مغناطیسی) بالا مناسب باشد و برای آسیب دیدگیهای نزدیک به سطح، مانند پیچ خوردگی مچ دست، یک آهنربای متناوب، مناسب باشد.
علاوه بر این، برخی از استفاده کنندگان بر این باورند که قطب شمالی آهنربا باعث آرامش بیشتر و قطب جنوبی آن باعث تحریک میشود و استفاده از قطب صحیح آهنربا بسیار مهم است. با این حال از دیدگاه علمی، درک چگونگی تفاوت دو قطب آهنربا در تاثیر بر بافتهای بدن دشوار است.
در این باره که آهنربا باید تا آنجا که ممکن است نزدیک قسمت آسیب دیده بدن قرار بگیرد، اتفاق نظر وجود دارد. این نوع از درمان را میتوان با فشردن آهنربا به پوست، لغزاندن آن روی پوست یا در داخل یک بانداژ روی ناحیه آسیب دیده، یا استفاده از آن در دستگاه بستهبندی که آهنربا در آن جاسازی میشود، انجام داد.
دکترین برای جلوگیری از التهاب و تحریک و همچنین همساز شدن بدن با میدان مغناطیسی، استفاده متناوب از آهنربا را توصیه میکنند
به عنوان مثال 5 روز انجام آن و دو روز متوقف کردن این فرآیند؛ یا دوازده ساعت انجام مگنت تراپی و دوازده ساعت کنار گذاشتن آن.
تاثیر مگنت تراپی بر کاهش کمردرد و دیسک کمر
اثرات میدانهای پالس الکترومغناطیسی بر بافتهای بدن:
میدان مغناطیسی با بهبود نفوذپذیری غشای سلولی و فراهم نمودن امکان جذب سریع تورم (اثر ضد تورم) بر متابولیسم سلول تاثیر میگذارد. این میدان مغناطیسی با بهبود التهابات حاد و مزمن در بهبود شکستگی استخوان و همچنین زخمهای باز پوست و بافتهای زیر جلدی کمک میکند (اثر ضد التهابی)
میدان پالس مغناطیسی، انتقال احساسات دردناک از پایانههای عصبی به سیستم عصبی مرکزی را کاهش میدهد و از این رو باعث کاهش درد میشود (عمل کردن به عنوان مسکن)
میدان پالس مغناطیسی در عرض چند دقیقه باعث گسترش عروق خونی در نواحی آسیب دیده میشود و گردش خون را افزایش میدهد (تاثیر بر عروق)
کاهش فشار در سیستم اسکلتی عضلانی (تاثیر کاهش استرس و فشار)
تقویت سیستم ایمنی (اثر بازسازی و سم زدایی)
ایجاد هماهنگی در سیستم عصبی رویشی
مگنت تراپی، اعتیادآور نیست و هیچ گونه عوارض جانبی ندارد.
بیماران هیچ گونه احساسات منفی را در طول درمان تجربه نمیکنند.
پالسهای میدان مغناطیسی به میزان مساوی در بافتهای بدن نفوذ میکنند؛ بنابراین بیمار احتیاجی به درآوردن لباسهای خود ندارد.
اثر آن حتی میتواند از گچ و آتل و حتی ایمپلنتهای فلزی نیز عبور کند و هیچ کدام از آنها مانع استفاده از آن نمیشوند و هیچ کدام از آنها طبیعت فرومغناطیسی ندارند.
مغناطیس تراپی توسط پزشکان متخصص در توانبخشی به صورت اختصاصی برای هر فرد و بر مبنای نیازهای او تجویز میشود و تنها پس از تشخیص دقیق و بررسی موارد منع مصرف احتمالی، انجام میگردد.
موارد استفاده
کاربرد مگنت تراپی
مگنت تراپی میتواند به مشکلاتی که در ادامه میآید کمک کند:
بیماری آلزایمر
آسم
تاول
سوختگی
برونشیت
دمل
سرطان
آب مروارید چشم
مشکلات بهداشتی در کودکان (مانند شب ادراری و اختلالات رفتاری)
سندروم خستگی مزمن
کولیت
یبوست
دیورتیکولیت
بیماریهای محیطی
بیماری قلبی
فتق هیاتال
عفونتهای سیستم گوارش (باکتریها، قارچها و ویروسها)
التهابات
حالت هوا
اسکلروز چندگانه
پوکی استخوان
درد و صدمات
تشنج
اختلالات خواب